Μας απασχολεί πολύ να έχουμε καλοσχηματισμένο σώμα και καλή φυσική κατάσταση, αλλά έχουμε αναρωτηθεί πόσα από αυτά που ακούμε είναι αλήθεια κι έχουν επιστημονική βάση;

True or false?

Ας ξεκαθαρίσουμε την αλήθεια:
1. Πρέπει να κάνω πολλούς κοιλιακούς για να χάσω λίπος από την κοιλιά. – false !
True 👉Η κοιλιά είναι ένα από τα βασικά σημεία του σώματος που συσσωρεύεται κι αποθηκεύεται το λίπος. Το λίπος βρίσκεται πάνω από τους μύες της κοιλιάς, οπότε όσες ασκήσεις κοιλιακών κι αν κάνουμε δεν θα δούμε αποτέλεσμα αν δεν χάσουμε το λίπος με συνδυασμό σωστής διατροφής, άσκησης και μυϊκής ενδυνάμωσης.
2. Δεν πρέπει να κάνω βάρη γιατί όταν θα σταματήσω οι μύες θα γίνουν λίπος – false!
True 👉 Αδύνατον δύο διαφορετικοί τύποι ιστών να μετατραπούν ο ένας στον άλλον!
Απλά, όταν διακόψετε την άσκηση οι μύες επανέρχονται στο αρχικό τους μέγεθος και ταυτόχρονα μειώνεται κι ο ρυθμός μεταβολισμού αφού πλέον υπάρχει μείωση θερμιδικών αναγκών (εφόσον οι μύες έχουν μικρότερο μέγεθος).
Έτσι το λίπος αυξάνεται αν το άτομο συνεχίζει να τρέφεται όπως όταν ασκούνταν.
 Άρα, όταν σκοπεύουμε να διακόψουμε τις προπονήσεις για ένα διάστημα, θα πρέπει να μειώσουμε την ημερήσια θερμιδική μας πρόσληψη ώστε να αποφύγουμε την αύξηση του λίπους.
3. Ως γυναίκα δεν “πρέπει” να κάνω βάρη – false!
True 👉 Ίσα ίσα όταν περιλαμβάνετε και βάρη στις προπονήσεις σας, αυξάνετε τον μεταβολισμό σας κι έτσι πετυχαίνετε καλύτερη καύση λίπους ακόμη κι όταν ξεκουράζεστε!
 Το σώμα γίνεται πιο γρήγορα λεπτό, καλοσχηματισμένο, γραμμωμένο και προλαμβάνεται η οστεοπενία – οστεοπόρωση.
Και μην φοβάστε ότι θα “φουσκώσετε”. Οι γυναίκες δεν έχουν αρκετή τεστοστερόνη που είναι απαραίτητη ορμόνη για την αύξηση του μυϊκού όγκου. Όσες βλέπετε να “φουσκώνουν”είναι επειδή το επιδιώκουν παίρνοντας στεροειδή.
4. Για να έχω καλοσχηματισμένο σώμα πρέπει να στερούμαι στη διατροφή τις λιχουδιές- false!
True 👉 Απεναντίας στην προσπάθεια για απώλεια και διατήρηση σωστού ποσοστού λίπους, δεν υπάρχουν “Απαγορεύσεις” αλλά Συνέπεια – Μέτρο – Αυτοέλεγχος!
Αυτό σημαίνει ότι προσαρμόζουμε τη διατροφή μας ώστε να την απολαμβάνουμε για να μας γίνει συνήθεια και να μην ξαναπάρουμε χαμένα κιλά. Ένας καλός διατροφολόγος μπορεί να σας δώσει προσωπικό διατροφικό πλάνο ανάλογα με τα γούστα σας, εμπλουτίζοντας τη γεύση της υγιεινής διατροφής με μυρωδικά, καρυκεύματα, μπαχαρικά που όχι μόνο θα σας αρέσουν αλλά θα σας προσφέρουν ευεργετικές βιταμίνες κ.τ.λ.
Κι εννοείται ότι με Μέτρο κι Αυτοέλεγχο μπορείτε να απολαμβάνετε και τις κλασικές λιχουδιές εφόσον έχετε διαμορφώσει μια ισορροπημένη διατροφική καθημερινότητα ώστε να μην αισθάνεστε ούτε στέρηση, ούτε ενοχές!
 Εκεί που πρέπει να δώσουμε ΠΡΟΣΟΧΗ είναι στο ότι νομίζουμε λανθασμένα πως αν παραλείπουμε γεύματα ή απέχουμε εντελώς από το φαγητό ή τρώμε ένα γεύμα την ημέρα θα αδυνατίσουμε γρήγορα!
Μέγα λάθος που οδηγεί σε χρόνια προβλήματα στον μεταβολισμό, στην γενικότερη υγεία και δημιουργεί αντίσταση στο να μειωθεί το λίπος τελικά και σταθερά στη διάρκεια της ζωής μας.

Κοινοποιήστε :

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Παρόμοια άρθρα

Μας απασχολεί πολύ να έχουμε καλοσχηματισμένο σώμα και καλή φυσική κατάσταση, αλλά έχουμε αναρωτηθεί πόσα από αυτά που ακούμε είναι αλήθεια κι έχουν επιστημονική βάση;

True or false? Ας ξεκαθαρίσουμε την αλήθεια: 1. Πρέπει να κάνω πολλούς κοιλιακούς για να χάσω λίπος από την κοιλιά. – false ! True 👉Η